menu close

Artistieke carrière coaching

Werk (studeer) je binnen het kunstvak gebied en wil je:
Minder zelf kritiek en meer zelfvertrouwen?
Makkelijker met de (praktische) moeilijkheden van je vak kunnen omgaan?
Ongewenste of verslavende gewoontes verminderen?
De volgende stappen in je carrière bepalen?

Ik kan je met het volgende helpen:

  • Ontwikkel skills die je in staat stellen om efficiënter met stress en onzekerheid om te gaan
  • Ontlaad de lichamelijke stress die bij acute blessures en vage symptomatische lichaamsklachten horen, waardoor je sneller herstelt
  • Ontwikkel je creativiteit en vertrouwen vanuit een stabiel zelf
  • Navigeer met meer gemak en helderheid door de turbulente wateren van je vak
  • (Her) Ontdek je waardes, intenties, passie en doelen
  • Vind sneller de balans tussen spanning en ontspanning
  • Zorg voor optimale performance kwaliteit zonder je gezondheid te comprimeren

Waarom zou je lichaamsgericht en creative mentale coaching gaan doen? 
Coaching geeft je inzichten in je uitdagingen en in je krachten. Deze methode staat je toe om je bestaande skills op een nieuwe manier te gebruiken. Waardoor je artistiek/creative mogelijkheden zich uitbreiden terwijl je mentale en emotionele inzichten verwerft die je professionele en persoonlijke capaciteiten vergroot.

Je krijgt gereedschap om je krachten uit te buiten en je uitdagingen om te zetten, terwijl je in connectie blijft met jou (artistieke) process. Daarnaast ontspant het je lijf wat betere prestaties mogelijk maakt.

De druk om succesvol te blijven of te worden, uitdagingen zoals het gebrek aan banen, hoge competitie, onvoorspelbare werk uren, financieel overleven, audities doen, subsidie aanvragen schrijven, je grenzen vaak overschrijden of de volgende stappen in je carrière bepalen kunnen zowel fysiek, emotioneel en mentaal zeer stressvol zijn. Kortom je in het kunstvakgebied begeven vraag veel veerkracht. 

Jezelf goed leren kennen, mentale en fysieke gezondheid zijn dan ook van vitaal belang om met de hoogte en diepte punten van het artistieke bestaan om te gaan zonder dat het je gezondheid en wellbeing in de weg staat.

Zelfkritiek 
De angst om fouten te maken is de nummer 1 creativiteit en zelf vertrouwen doder! Om het beste uit jezelf te halen moet je zelfkritisch zijn, maar te veel zelfkritiek of angst voor kritiek van buitenaf staat je in de weg om optimaal te presteren en jezelf te zijn. Faalangst, podium vrees, niet ontspannen kunnen repeteren zijn dan het gevolg. Ik kan je helpen je relatie tot (zelf) kritiek te verbeteren, zodat je er beter mee overweg kunt en optimaal kunt presteren. klik hier voor meer informatie over zelfkritiek.

Creatieve mensen en verslaving  
Merk je dat je rommelt met eten, alcohol of drugs gebruik? Tv, internet, sigaretten, koffie of suiker gebruik? Ga je op zoek naar thrills, sport je overmatig of vindt je maar geen rust? Je bent niet alleen.

In het artistieke veld zijn verslavende gewoontes niet ongewoon  
Ik weet hoe het is om artiest te zijn en met verslaving te kampen. Ik danste jaren met een eetstoornis op zak. Om me heen zag ik meerdere collega's die diverse gewoontes ontwikkelden om zichzelf te reguleren. Als je creëert of op toneel staat ervaar je diverse gemoedstoestanden zoals chaos, blokkades, overwinning, aha-momenten en niet te vergeten, de rush/high van een worden en verdwijnen in en met de kunst. 

De creative high  
Het kan moeilijk zijn om de transitie te maken van "studio/podium high" naar het dagelijkse leven. Je bevindt je in een flow die je aardse dagelijkse ik ontstijgt. Het gebruik van alcohol, drugs, eten, en andere verslavende gewoontes zijn daarom ook niet ongewoon. Deze gedragingen worden vaak gebruikt om even stoom af te blazen, tot rust te komen of juist om terug te komen in "de vibe". Ze worden ook gebruikt om om te gaan met de druk, chaos en intensiteit van het artistieke leven. Veel artiesten vinden het "saai" en vreemd om te leven zonder die "high". Denken soms onterecht dat hun kunst slechter zou worden of dat ze het vak niet aan zouden kunnen zonder gebruik van diverse middelen of veranderd gedrag.

De waarheid is, als we last hebben van verslavende gewoontes regeren ze over ons. Wij hebben minder en minder keuze, worden afhankelijk en ons werk en persoonlijk leven leidt eronder.

Met mijn uitgebreide professionele en persoonlijke ervaring kan ik je helpen om op een constructievere manier om te gaan met stress en gevoelens. Zodat je gezonder en gelukkiger in je persoonlijke en artistieke leven staat! Je hoeft het niet alleen te doen.

Meer informatie over eetproblematiek

Meer informatie over andere verslavende gewoontes

Meer informatie over stress release

Meer informatie over trauma healing