menu close

Visie

Coaching en therapie, om krachtiger aan het roer van je leven te staan

Zoals een plant zich van nature naar het zonlicht keert, zit er in ieder mens de organische impuls om naar connectie, gezondheid, levendigheid en balans toe te bewegen. Het is dit fundamenteel lichamelijk en psychologisch principe dat de kern vormt van mijn werk.

"Een krachtige en gegronde therapeute die me met gemak geduld en vertrouwen kan begeleiden naar de kern van mijn zorgen in het leven. Na elke sessie kan ik een nieuw deel van mijzelf omarmen en liefhebben." (J. Schoofs)

Van tijd tot tijd worstelen we allemaal wel eens met gedachtes, gevoelens en gedrag dat we niet wensen. Het kan onproductief of zelfs schadelijk voor ons zijn. Het weerhoudt ons ervan om onze doelen te bereiken of gelukkig en vrij in het leven te staan. Hoewel we graag willen veranderen kan dat uitdagend zijn. Coaching of therapie kan dan behulpzaam en inzichtgevend zijn.

Ik ben Somatic experience practitioner® (stress release & trauma therapie) expressieve kunst therapeut en stress reductie expert. Somatic experiencing®, Narm® ,mindfulness based stress release en Tamalpa's Life/Art process®,zijn de technieken waarmee we werken.

De woorden veiligheid, acceptatie, empathie en vertrouwen zijn de kernwaardes waarop mijn werkwijze gebaseerd is. Met de opbrengsten die je genereert gedurende de sessies investeer je op een duurzame wijze in zowel in je persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om dichter bij jezelf te komen en krachtiger aan het roer van je leven te staan.

METHODE

Wat is het?

Lichaamsgerichte coaching en creatieve therapie zijn ervaring gerichte methodes om lichaam en geest samen te brengen.

Somatic experiencing is een psycho- somatische methode om de gevolgen van spanning, stress en (traumatische) uitdagende ervaringen te verwerken. Het helpt de natuurlijke capaciteit van ons lijf om balans te vinden te herstellen en onze geest tot rust te laten komen.

Narm: Neuro Affective Relational Model (NARM) is een lichaamsgerichte therapie. NARM combineert Somatic Experiencing, Mindfulness met inzicht in onze overlevingstijlen die we leren als kind. Als kind ontwikkelen we overlevingsstrategieën als onze basale behoeftes niet voldoende worden ontmoet. Dat is in de kinderjaren effectief en functioneel, maar wordt op latere leeftijd een hindernis om voluit te kunnen leven.

Door in het hier en nu te onderzoeken wat ons tegenhoud of welke behoefte we onderdrukken openen we de weg naar meer verbinding, afstemming, vertrouwen autonomie en levendigheid.

Tamalpa's life/art process Is een expressieve kunst therapie die stoelt op Jungiaanse psychotherapie, Psychosynthesis, Gestalt therapie, Feldenkrais en het creatieve proces. Praten, aandachtig bewegen,tekenen en schrijven kunnen worden ingezet om een veranderingsproces op gang te brengen.

Hoe werkt het?

Om gewoontes te veranderen moeten we ons daar eerst bewust van worden, om vervolgens actie te kunnen ondernemen en nieuwe ervaringen te creëren.

Vaak kunnen we nieuwe inzichten en ervaringen heel goed met ons verstandelijk en analyserend vermogen begrijpen. Om echter blijvend effect hebben dienen deze eigen gemaakt te worden. Niet alleen in het hoofd maar ook in het lichaam.Dit is het basisuitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek en lichaamsgerichtte therapeuten.

Het lichaam 'liegt' nooit.
Elke gedachte verbonden aan een gevoel veroorzaakt een spierverandering. Daardoor is het lijf als het ware een opslagplaats waar al onze levenservaringen terug te zien en te ervaren zijn. Dit betekent dat je ook via het lichaam veranderingen op gang kan brengen, klachten kunt herleiden, identificeren, verminderen of opheffen.

Somatic experiencing integreert emotionele, sociale, cognitieve en fysieke processen doordat we een directe lijfelijke beleving (sensaties zoals tintelen, samenknijpen, ruimtelijkheid) en ervaring koppelen aan verbale reflectie.

Vervolgens maken we de vertaalslag naar het dagelijks leven. Je zult inzicht krijgen in je gedrag en gevoelens. Je leert je mogelijkheden en beperkingen kennen. We gebruiken of (her)ontdekken je krachten en inspiratiebronnen zodat jij je leven actief vorm kunt geven zoals jij dat wilt.

We zitten op de stoel en alleen als jij je er veilig en prettig bij voelt gaan we door de ruimte bewegen, dingen uiten in creatief spel of tekeningen.

Voor wie?

Voor iedereen die minder stress in zijn of haar leven wilt. Ondersteuning zoekt bij grote of kleine vraagstukken en moeilijkheden. Of als je meer zingeving of diepgang wilt ervaren in je leven.

Jong of oud deze werkwijze is geschikt voor iedereen. Verbaal en analytisch georiënteerd of liever non verbaal en creatief uitend. Vanwege de milde natuur van de werkwijze is het ook heel geschikt voor hoog gevoelige mensen. (hsp-ers)

Bedrijven/scholen
Huur me in voor individuele sessies om werknemers en studenten te ondersteunen en vergroot de werk/studiecapaciteit.

Groep sessies
Huur me in voor mindful, creatieve of therapeutische workshops.

OPBRENGSTEN

 • Meer zelfvertrouwen, zelfkennis en bewustzijn
 • Je mentale, emotionele en fysieke veerkracht word groter
 • Meer contact met je emoties gevoelens en gedachtes
 • Je kan je denken, handelen en gevoelens beter op elkaar afstemmen
 • Meer keuzemogelijkheden in (moeilijke) situaties
 • Verbeterd contact met jezelf en je leefomgeving
 • Je kan vrijer, gelukkiger en makkelijker leven
 • Je leeft naar wie je bent, en jou volle potentie
 • Je kan doelen en ambities volgen en bereiken
 • Je werk en privé relaties verhelderen en verbeteren
 • Je krijgt een gezonder lichaamsbeeld
 • Meer rust, ontspanning en balans in je leven

THERAPIST

Over mij

Ik ben Hilde Elbers (1979) een ISMETA gecertificeerd en geregistreerd somatic movement therapeut. Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd al gefascineerd geweest door de werking van de menselijke psyche en de relatie tot het lijf. Doch begon ik mijn carrière vooral als een kunstenaar, danser/choreograaf en later dansdocent.

Tijdens mijn succesvolle artistieke carrière vocht ik echter ook tegen een eetstoornis en probeerde ik om te gaan met hoge stress en enorme zelfkritiek. Ik herstelde en mijn ervaringsdeskundigheid op het gebied van trauma en verslaving waren de drijfveren om het therapeutische pad in te slaan.

Nu ben ik afgestudeerd Somatic Experiencing therapeut en expressief kunst therapeut.

In 2016 studeerde ik af aan het Tamalpa Instituut. Een vooraanstaand internationaal instituut geprezen voor hun innovatieve en unieke aanpak voor beweging gebaseerde expressieve kunst therapie en educatie. in 2019 ronde ik de opleiding tot SE (somatic experiencing) af. Momenteel verdiep ik me in de NARM methodiek.

Geïnspireerd door mijn eigen reis is het ondersteunen en begeleiden van anderen die last hebben van grote of kleine uitdagingen in het leven mijn levens missie geworden. Ik hoop dat veel mensen de weg vinden naar een duurzame en vollere levenswijze. En een stabiele fundering voor zichzelf kunnen creëren in de snelle maatschappij waarin we leven.

Het zou voor mij een eer zijn om jou van dienst te mogen zijn.

Tarieven en locatie

Een live of Skype sessie duurt 1 uur, uitloop van 15 min is mogelijk
€ 60,- per sessie ex. btw
€ 50,- per sessie ex. btw voor studenten
€ 275,- voor 5 sessies (binnen 3 maanden) ex. btw
€ 225,- voor 5 sessies (binnen 3 maanden) ex. btw

Groep sessies
Tijd en prijs op afspraak

Locatie
Amsterdam Marcantilaan 255
Rotterdam via het coachingshuis

Extra service
Tussen sessies in kun je bellen/mailen als je ondersteuning nodig hebt dit kost niets. Als thuis zorg kan ik bij jou thuis komen om een sessie te geven (Amsterdam)(10 euro meer prijs). Je kan me inhuren voor bestaande groepen/bedrijven en krijg individuele of groepssessies op maat.

Behandelingen worden niet door de verzekering vergoed maar zijn als bedrijf of Zzp-er wel te declareren.

May I remember who I am
As the earth moves beneath my feet,
and new mountains emerge from the depths of the sea.
All that was hidden must now be revealed
with nothing left to cling to
and no one to blame.
I am at last alone with myself.
immersed in the ocean within
while it all rises up to meet me.
And so I learn to breath
into the turbulent waters of my emotions
to find the inner anchor that holds still
as the winds for change and uncertainty
Blow through my mind my bones and my world.
nowhere left to run
Right here, right now.
open ready
It is time to return to wholeness
To remember who I am.