menu close

Visie

Coaching en therapie, om krachtiger aan het roer van je leven te staan

Zoals een plant zich van nature naar het zonlicht keert, zit er in ieder mens de organische impuls om naar connectie, gezondheid, levendigheid en balans toe te bewegen. Het is dit fundamenteel lichamelijk en psychologisch principe dat de kern vormt van mijn werk.

"Een krachtige en gegronde therapeute die me met gemak geduld en vertrouwen kan begeleiden naar de kern van mijn zorgen in het leven. Na elke sessie kan ik een nieuw deel van mijzelf omarmen en liefhebben." (J. Schoofs)

Van tijd tot tijd worstelen we allemaal wel eens met gedachtes, gevoelens en gedrag dat we niet wensen. Het kan onproductief of zelfs schadelijk voor ons zijn. Het weerhoudt ons ervan om onze doelen te bereiken of gelukkig en vrij in het leven te staan. Hoewel we graag willen veranderen kan dat uitdagend zijn. Coaching of therapie kan dan behulpzaam en inzichtgevend zijn.

Ik ben Somatic experience practitioner® (stress release & trauma therapie) expressieve kunst therapeut en stress reductie expert. Somatic experiencing®, Narm® ,mindfulness based stress release en Tamalpa's Life/Art process®,zijn de technieken waarmee we werken.

De woorden veiligheid, acceptatie, empathie en vertrouwen zijn de kernwaardes waarop mijn werkwijze gebaseerd is. Met de opbrengsten die je genereert gedurende de sessies investeer je op een duurzame wijze in zowel in je persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om dichter bij jezelf te komen en krachtiger aan het roer van je leven te staan.

METHODE

Wat is het?

Lichaamsgerichte coaching en creatieve therapie zijn ervaring gerichte methodes om lichaam en geest samen te brengen.

Somatic experiencing is een psycho- somatische methode om de gevolgen van spanning, stress en (traumatische) uitdagende ervaringen te verwerken. Het helpt de natuurlijke capaciteit van ons lijf om balans te vinden te herstellen en onze geest tot rust te laten komen.

Narm: Neuro Affective Relational Model (NARM) is een lichaamsgerichte therapie. NARM combineert Somatic Experiencing, Mindfulness met inzicht in onze overlevingstijlen die we leren als kind. Als kind ontwikkelen we overlevingsstrategieën als onze basale behoeftes niet voldoende worden ontmoet. Dat is in de kinderjaren effectief en functioneel, maar wordt op latere leeftijd een hindernis om voluit te kunnen leven.

Door in het hier en nu te onderzoeken wat ons tegenhoud of welke behoefte we onderdrukken openen we de weg naar meer verbinding, afstemming, vertrouwen autonomie en levendigheid.

Tamalpa's life/art process Is een expressieve kunst therapie die stoelt op Jungiaanse psychotherapie, Psychosynthesis, Gestalt therapie, Feldenkrais en het creatieve proces. Praten, aandachtig bewegen,tekenen en schrijven kunnen worden ingezet om een veranderingsproces op gang te brengen.

Hoe werkt het?

Om gewoontes te veranderen moeten we ons daar eerst bewust van worden, om vervolgens actie te kunnen ondernemen en nieuwe ervaringen te creëren.

Vaak kunnen we nieuwe inzichten en ervaringen heel goed met ons verstandelijk en analyserend vermogen begrijpen. Om echter blijvend effect hebben dienen deze eigen gemaakt te worden. Niet alleen in het hoofd maar ook in het lichaam.Dit is het basisuitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek en lichaamsgerichtte therapeuten.

Het lichaam 'liegt' nooit.
Elke gedachte verbonden aan een gevoel veroorzaakt een spierverandering. Daardoor is het lijf als het ware een opslagplaats waar al onze levenservaringen terug te zien en te ervaren zijn. Dit betekent dat je ook via het lichaam veranderingen op gang kan brengen, klachten kunt herleiden, identificeren, verminderen of opheffen.

Somatic experiencing integreert emotionele, sociale, cognitieve en fysieke processen doordat we een directe lijfelijke beleving (sensaties zoals tintelen, samenknijpen, ruimtelijkheid) en ervaring koppelen aan verbale reflectie.

Vervolgens maken we de vertaalslag naar het dagelijks leven. Je zult inzicht krijgen in je gedrag en gevoelens. Je leert je mogelijkheden en beperkingen kennen. We gebruiken of (her)ontdekken je krachten en inspiratiebronnen zodat jij je leven actief vorm kunt geven zoals jij dat wilt.

We zitten op de stoel en alleen als jij je er veilig en prettig bij voelt gaan we door de ruimte bewegen, dingen uiten in creatief spel of tekeningen.

Voor wie?

Voor iedereen die minder stress in zijn of haar leven wilt. Ondersteuning zoekt bij grote of kleine vraagstukken en moeilijkheden. Of als je meer zingeving of diepgang wilt ervaren in je leven.

Jong of oud deze werkwijze is geschikt voor iedereen. Verbaal en analytisch georiënteerd of liever non verbaal en creatief uitend. Vanwege de milde natuur van de werkwijze is het ook heel geschikt voor hoog gevoelige mensen. (hsp-ers)

Bedrijven/scholen
Huur me in voor individuele sessies om werknemers en studenten te ondersteunen en vergroot de werk/studiecapaciteit.

Groep sessies
Huur me in voor mindful, creatieve of therapeutische workshops.

OPBRENGSTEN

 • Meer zelfvertrouwen, zelfkennis en bewustzijn
 • Je mentale, emotionele en fysieke veerkracht word groter
 • Meer contact met je emoties gevoelens en gedachtes
 • Je kan je denken, handelen en gevoelens beter op elkaar afstemmen
 • Meer keuzemogelijkheden in (moeilijke) situaties
 • Verbeterd contact met jezelf en je leefomgeving
 • Je kan vrijer, gelukkiger en makkelijker leven
 • Je leeft naar wie je bent, en jou volle potentie
 • Je kan doelen en ambities volgen en bereiken
 • Je werk en privé relaties verhelderen en verbeteren
 • Je krijgt een gezonder lichaamsbeeld
 • Meer rust, ontspanning en balans in je leven

THERAPIST

Over mij

Ik ben Hilde Elbers (1979) gecertificeerd en geregistreerd somatic movement therapeut. Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd al gefascineerd geweest door de werking van de menselijke psyche en de relatie tot het lijf. Doch begon ik mijn carrière vooral als een kunstenaar, danser/choreograaf en later dansdocent.

Tijdens mijn succesvolle artistieke carrière vocht ik echter ook tegen een eetstoornis en probeerde ik om te gaan met hoge stress en enorme zelfkritiek. Ik herstelde en mijn ervaringsdeskundigheid op het gebied van trauma en verslaving waren de drijfveren om het therapeutische pad in te slaan.

Ik ben Somatic Experiencing therapeut en expressief kunst therapeut. En heb een opleiding neuroaffectieve ontwikkelings psychologie afgerond.

In 2016 studeerde ik af aan het Tamalpa Instituut. Een vooraanstaand internationaal instituut geprezen voor hun innovatieve en unieke aanpak voor beweging gebaseerde expressieve kunst therapie en educatie. in 2019 ronde ik de opleiding tot SE (somatic experiencing) af. Momenteel verdiep ik me in de NARM methodiek.

Geïnspireerd door mijn eigen reis is het ondersteunen en begeleiden van anderen die last hebben van grote of kleine uitdagingen in het leven mijn levens missie geworden. Ik hoop dat veel mensen de weg vinden naar een duurzame en vollere levenswijze. En een stabiele fundering voor zichzelf kunnen creëren in de snelle maatschappij waarin we leven.

Het zou voor mij een eer zijn om jou van dienst te mogen zijn.

Tarieven en locatie

Een live of Skype sessie duurt 1 uur, uitloop van 15 min is mogelijk
€ 96,80,- per sessie incl 21% btw.
€ 78,65,- per sessie incl 21% btw voor studenten
€ 453,75,- voor 5 sessies (binnen 3 maanden) incl btw
€ 363- voor 5 sessies (binnen 3 maanden) incl btw.

Afspraak en locatie
Elbershilde@gmail.com
Haarlem: Trompstraat 139

Extra service
Tussen sessies in kun je bellen/mailen als je ondersteuning nodig hebt dit kost niets. Liever thuis een sessie? mail me voor de mogelijkheden. Je kan me ook inhuren als bestaande groep of/bedrijf en krijgt dan individuele of groepssessies op maat.

Behandelingen worden niet door de verzekering vergoed maar zijn als bedrijf of Zzp-er wel te declareren.

klachtenregeling

De wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ)

Met ingang van 1 januari 2017 heeft de overheid besloten dat je als cliënt van een zorgverlener makkelijk en toegankelijk een klacht moet kunnen delen. Het doel van deze wet is dat je als cliënt feedback moet kunnen geven over de zorg die je ontvangen hebt, zodat de zorgverlener kan leren van je bevindingen en deze kan verbeteren. Deze wet maakt het voor jou overzichtelijk wat de stappen zijn die je dient te bewandelen om je klacht kenbaar te maken.

De WKKGZ geldt voor alle zorgaanbieders. Zowel voor zorginstellingen als zelfstandige beroepsbeoefenaren, zoals zzp-ers. Denk aan verpleeghuizen, ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten. Ook bedrijfsartsen en verzekeringsartsen die de gezondheidstoestand van cliënten beoordelen of cliënten medisch begeleiden, vallen onder de wet.

Binnen deze wet is sprake van een drietal te onderscheiden stappen: de klacht, klachtfunctionaris en geschillencommissie.

1. Als je een klacht hebt richt je je in eerste instantie tot mij.

2. Leidt dat niet tot een oplossing dan neem je contact op met solopartners en zij zorgen dat een klachtfunctionaris in actie komt.

3. Indien de Klachtfunctionaris er niet in slaagt te bemiddelen, kan de klacht tot een geschil worden. Dat geschil wordt aan de Geschillencommissie voorgelegd.

4. Ik heb de WKKGZ ondergebracht bij Solopartners. Voor verdere informatie verwijs ik naar hun website:klik hier.

Als je hier vragen over hebt kun je gerust contact met mij opnemen. Ik streef er altijd naar om tot een bevredigende oplossing te komen voor alle partijen.


privacybeleid

Privacyverklaring Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Hilde Elbers Coaching, training en therapie handelsnaam: hildeelbers.nl is gevestigd aan Trompstraat 139 2014BH Haarlem is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

www.hildeelbers.nl trompstraat 139 2014BH Haarlem. 0647960647Hilde Elbers is de Functionaris Gegevensbescherming van Hilde Elbers coaching, training en therapie. Hij is te bereiken via info@jeromestoel.nl

Persoonsgegevens die ik verwerk

Hilde Elbers coaching, training en therapie verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk

· Voor- en achternaam

· Geboortedatum

· Adresgegevens

· Telefoonnummer

· E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Hilde Elbers coaching, training en therapie verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou gezondheid. Deze informatie verstrek je voorafgaand en tijdens therapie, trainingen om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening van Hilde Elbers coaching, training en therapie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens

Hilde Elbers coaching, training en therapie verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

· Het afhandelen van jouw betaling

· Verzenden van een incidentele nieuwsbrief

· Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

· Je te informeren over wijzigingen van mijn diensten en producten

Om training & consulten op maat te geven

Geautomatiseerde besluitvorming

Hilde Elbers coaching, training en therapie neemt geen, op basis van geautomatiseerde verwerkingen, besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (Hilde Elbers coaching, training en therapie) tussen zit. Hilde Elbers coaching, training en therapie gebruikt hier geen computerprogramma’s of -systemen voor.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Hilde Elbers coaching, training en therapie bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

· Standaard persoonsgegevens > Fiscale Bewaartermijn 7 jaar

· Persoonsgegevens gerelateerd aan verzenden online informatie> Zo lang als je zelf ingeschreven wenst te blijven

· Bijzondere persoonlijke gegevens verzameld tijdens consulten> 15 jaar> Wettelijke plicht vanuit de zorgverlening vastgelegd bij de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde. Het betreft dezelfde gegevens die je na ieder consult zelf meekrijgt.

Delen van persoonsgegevens met derden

Hilde Elbers coaching, training en therapie verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Hilde Elbers coaching, training en therapie gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee mijn website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Hilde Elbers coaching, training en therapie en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou beschikbaar heb in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar elbershilde@gmail.com Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Hildeelbers coaching, training en therapie wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgege...

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Hilde Elbers coaching, training en therapie neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via elbershilde@gmail.com

May I remember who I am
As the earth moves beneath my feet,
and new mountains emerge from the depths of the sea.
All that was hidden must now be revealed
with nothing left to cling to
and no one to blame.
I am at last alone with myself.
immersed in the ocean within
while it all rises up to meet me.
And so I learn to breath
into the turbulent waters of my emotions
to find the inner anchor that holds still
as the winds for change and uncertainty
Blow through my mind my bones and my world.
nowhere left to run
Right here, right now.
open ready
It is time to return to wholeness
To remember who I am.