menu close

Visie

Coaching: om krachtiger aan het roer van je leven te staan

Zoals een plant zich van nature naar het zonlicht keert, zit er in ieder mens de organische impuls om naar connectie, gezondheid, levendigheid en balans toe te bewegen. Het is dit fundamenteel lichamelijk en psychologisch principe dat de kern vormt van mijn werk.

"Een krachtige en gegronde coach die me met gemak geduld en vertrouwen kan begeleiden naar de kern van mijn zorgen in het leven. Na elke sessie kan ik een nieuw deel van mijzelf omarmen en liefhebben." (J. Schoofs)

Van tijd tot tijd worstelen we allemaal wel eens met gedachtes, gevoelens en gedrag dat we niet wensen. Het kan onproductief of zelfs schadelijk voor ons zijn. Het weerhoudt ons ervan om onze doelen te bereiken of gelukkig en vrij in het leven te staan. Hoewel we graag willen veranderen kan dat uitdagend zijn. Coaching kan dan behulpzaam en inzichtgevend zijn.

Ik ben Somatic experience practitioner® (lichaamsgerichte stress release & traumaverwerking) expressieve kunst coach en stress reductie expert. Somatic experiencing®, Narm® ,mindfulness based stress release en Tamalpa's Life/Art process®,zijn de technieken waarmee we werken als ik je coach.

De woorden veiligheid, acceptatie, empathie en vertrouwen zijn de kernwaardes waarop mijn werkwijze gebaseerd is. Met de opbrengsten die je genereert gedurende de sessies investeer je op een duurzame wijze in zowel in je persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om dichter bij jezelf te komen en krachtiger aan het roer van je leven te staan.

METHODE

Wat is het?

Lichaamsgerichte coaching en creatieve coaching zijn ervaring gerichte methodes om lichaam en geest samen te brengen.

Somatic experiencing is een psycho- somatische methode om de gevolgen van spanning, stress en (traumatische) uitdagende ervaringen te verwerken. Het helpt de natuurlijke capaciteit van ons lijf om balans te vinden te herstellen en onze geest tot rust te laten komen.

Narm: Neuro Affective Relational Model (NARM) is een lichaamsgerichte therapie. NARM combineert Somatic Experiencing, Mindfulness met inzicht in onze overlevingstijlen die we leren als kind. Als kind ontwikkelen we overlevingsstrategieën als onze basale behoeftes niet voldoende worden ontmoet. Dat is in de kinderjaren effectief en functioneel, maar wordt op latere leeftijd een hindernis om voluit te kunnen leven.

Door in het hier en nu te onderzoeken wat ons tegenhoud of welke behoefte we onderdrukken openen we de weg naar meer verbinding, afstemming, vertrouwen autonomie en levendigheid.

Tamalpa's life/art process Is een expressieve kunst therapie die stoelt op Jungiaanse psychotherapie, Psychosynthesis, Gestalt therapie, Feldenkrais en het creatieve proces. Praten, aandachtig bewegen,tekenen en schrijven kunnen worden ingezet om een veranderingsproces op gang te brengen.

Hoe werkt het?

Om gewoontes te veranderen moeten we ons daar eerst bewust van worden, om vervolgens actie te kunnen ondernemen en nieuwe ervaringen te creëren.

Vaak kunnen we nieuwe inzichten en ervaringen heel goed met ons verstandelijk en analyserend vermogen begrijpen. Om echter blijvend effect hebben dienen deze eigen gemaakt te worden. Niet alleen in het hoofd maar ook in het lichaam.Dit is het basisuitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek en lichaamsgerichtte therapeuten.

Het lichaam 'liegt' nooit.
Elke gedachte verbonden aan een gevoel veroorzaakt een spierverandering. Daardoor is het lijf als het ware een opslagplaats waar al onze levenservaringen terug te zien en te ervaren zijn. Dit betekent dat je ook via het lichaam veranderingen op gang kan brengen, klachten kunt herleiden, identificeren, verminderen of opheffen.

Somatic experiencing integreert emotionele, sociale, cognitieve en fysieke processen doordat we een directe lijfelijke beleving (sensaties zoals tintelen, samenknijpen, ruimtelijkheid) en ervaring koppelen aan verbale reflectie.

Vervolgens maken we de vertaalslag naar het dagelijks leven. Je zult inzicht krijgen in je gedrag en gevoelens. Je leert je mogelijkheden en beperkingen kennen. We gebruiken of (her)ontdekken je krachten en inspiratiebronnen zodat jij je leven actief vorm kunt geven zoals jij dat wilt.

We zitten op de stoel en alleen als jij je er veilig en prettig bij voelt gaan we door de ruimte bewegen, dingen uiten in creatief spel of tekeningen.

Voor wie?

Voor iedereen die minder stress in zijn of haar leven wilt. Ondersteuning zoekt bij grote of kleine vraagstukken en moeilijkheden. Of als je meer zingeving of diepgang wilt ervaren in je leven.

Jong of oud deze coaching werkwijze is geschikt voor iedereen. Verbaal en analytisch georiënteerd of liever non verbaal en creatief uitend. Vanwege de milde natuur van de werkwijze is het ook heel geschikt voor hoog gevoelige mensen. (hsp-ers)

Bedrijven/scholen
Huur me in voor individuele sessies om werknemers en studenten te ondersteunen en vergroot de werk/studiecapaciteit.

Groep sessies
Huur me in voor mindful, creatieve of coaching workshops.

OPBRENGSTEN

 • Meer zelfvertrouwen, zelfkennis en bewustzijn
 • Je mentale, emotionele en fysieke veerkracht word groter
 • Meer contact met je emoties gevoelens en gedachtes
 • Je kan je denken, handelen en gevoelens beter op elkaar afstemmen
 • Meer keuzemogelijkheden in (moeilijke) situaties
 • Verbeterd contact met jezelf en je leefomgeving
 • Je kan vrijer, gelukkiger en makkelijker leven
 • Je leeft naar wie je bent, en jou volle potentie
 • Je kan doelen en ambities volgen en bereiken
 • Je werk en privé relaties verhelderen en verbeteren
 • Je krijgt een gezonder lichaamsbeeld
 • Meer rust, ontspanning en balans in je leven

COACHING

Over mij

Ik ben Hilde Elbers. Ik ben Somatic Experiencing en expressief kunst coach. En heb een opleiding neuroaffectieve ontwikkelings psychologie afgerond. Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd al gefascineerd geweest door de werking van de menselijke psyche en de relatie tot het lijf. Doch begon ik mijn carrière vooral als een kunstenaar, danser/choreograaf en later dansdocent.

Tijdens mijn succesvolle artistieke carrière vocht ik echter ook tegen een eetstoornis en probeerde ik om te gaan met hoge stress en enorme zelfkritiek. Ik herstelde en mijn ervaringsdeskundigheid op het gebied van trauma en verslaving waren de drijfveren om het coachende pad in te slaan.

In 2016 studeerde ik af aan het Tamalpa Instituut. Een vooraanstaand internationaal instituut geprezen voor hun innovatieve en unieke aanpak voor beweging gebaseerde expressieve kunst therapie en educatie. in 2019 ronde ik de opleiding tot SE (somatic experiencing) af. Momenteel verdiep ik me in de NARM methodiek.

Geïnspireerd door mijn eigen reis is het ondersteunen en begeleiden van anderen die last hebben van grote of kleine uitdagingen in het leven mijn levens missie geworden. Ik hoop dat veel mensen de weg vinden naar een duurzame en vollere levenswijze. En een stabiele fundering voor zichzelf kunnen creëren in de snelle maatschappij waarin we leven.

Het zou voor mij een eer zijn om jou van dienst te mogen zijn.

Tarieven en locatie

Een live of Skype sessie duurt 60 minuten of 90 minuten. Uitloop van 15 min is mogelijk

Sessies van 60 minuten:

€ 96,80,- per sessie incl 21% btw.
€ 78,65,- per sessie incl 21% btw voor studenten
€ 453,75,- voor 5 sessies (binnen 3 maanden) incl btw
€ 363- voor 5 sessies (binnen 3 maanden) incl btw.

Sessies van 90 minuten:

€ 121,- per sessie incl 21% btw.
€ 574,75 voor 5 sessies (binnen 3 maanden) incl 21% btw
€ 1.149,50 voor 10 sessies (binnen zes maanden) incl 21% btw

Afspraak en locatie
Elbershilde@gmail.com
Haarlem

Extra service
Tussen sessies in kun je bellen/mailen als je ondersteuning nodig hebt dit kost niets. Liever thuis een sessie? mail me voor de mogelijkheden. Je kan me ook inhuren als bestaande groep of/bedrijf en krijgt dan individuele of groepssessies op maat.

Sessies worden niet door de verzekering vergoed maar zijn als bedrijf of Zzp-er wel te declareren.

privacybeleid

Privacyverklaring Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Hilde Elbers: bridging life and art/ hildeelbers.nl gevestigd in Haarlem is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

www.hildeelbers.nl Haarlem 0647960647.Hilde Elbers is de Functionaris. Gegevensbescherming van Hilde Elbers: Bridging life and art en te bereiken via elbershilde@gmail.com

Persoonsgegevens die ik verwerk

Hilde Elbers: Bridging life and art verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk.

· Voor- en achternaam

· Geboortedatum

· Adresgegevens

· Telefoonnummer

· E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Hilde Elbers: Bridging life and art verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou gezondheid. Deze informatie verstrek je voorafgaand en tijdens coaching sessies en of trainingen om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening van Hilde Elbers: Bridging life and art.

Met welk doel en op basis van welke grondslag ik persoonsgegevens verwerk.

Hilde Elbers: Bridging life and art verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

· Het afhandelen van jouw betaling

· Verzenden van een incidentele nieuwsbrief

· Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

· Je te informeren over wijzigingen van mijn diensten en producten

Om training & consulten op maat te geven

Geautomatiseerde besluitvorming

Hilde Elbers: Bridging life and art neemt geen, op basis van geautomatiseerde verwerkingen, besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (Hilde Elbers: bridging life and art) tussen zit. Hilde Elbers: Bridging life and art gebruikt hier geen computerprogramma’s of -systemen voor.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Hilde Elbers: Bridging life and art bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

· Standaard persoonsgegevens > Fiscale Bewaartermijn 7 jaar

· Persoonsgegevens gerelateerd aan verzenden online informatie> Zo lang als je zelf ingeschreven wenst te blijven

· Bijzondere persoonlijke gegevens verzameld tijdens consulten> 15 jaar> Wettelijke plicht vanuit de zorgverlening vastgelegd bij de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde. Het betreft dezelfde gegevens die je na ieder consult zelf meekrijgt.

Delen van persoonsgegevens met derden

Hilde Elbers: Bridging life and art verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Hilde Elbers: Bridging life and art gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee mijn website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Hilde Elbers: bridging life and art en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou beschikbaar heb in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar elbershilde@gmail.com Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Hilde Elbers: bridging life and art e wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgege...

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Hilde Elbers: Bridging life and art neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via elbershilde@gmail.com

Klachtenregeling

De wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ)

Met ingang van 1 januari 2017 heeft de overheid besloten dat je als cliënt van een zorgverlener makkelijk en toegankelijk een klacht moet kunnen delen. Het doel van deze wet is dat je als cliënt feedback moet kunnen geven over de zorg die je ontvangen hebt, zodat de zorgverlener kan leren van je bevindingen en deze kan verbeteren. Deze wet maakt het voor jou overzichtelijk wat de stappen zijn die je dient te bewandelen om je klacht kenbaar te maken.

De WKKGZ geldt voor alle zorgaanbieders. Zowel voor zorginstellingen als zelfstandige beroepsbeoefenaren, zoals zzp-ers. Denk aan verpleeghuizen, ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten. Ook bedrijfsartsen en verzekeringsartsen die de gezondheidstoestand van cliënten beoordelen of cliënten medisch begeleiden, vallen onder de wet.

Binnen deze wet is sprake van een drietal te onderscheiden stappen: de klacht, klachtfunctionaris en geschillencommissie.

1. Als je een klacht hebt richt je je in eerste instantie tot mij.

2. Leidt dat niet tot een oplossing dan neem je contact op met solopartners en zij zorgen dat een klachtfunctionaris in actie komt.

3.

4. Indien de Klachtfunctionaris er niet in slaagt te bemiddelen, kan de klacht tot een geschil worden. Dat geschil wordt aan de Geschillencommissie voorgelegd.

5. Ik heb de WKKGZ ondergebracht bij Solopartners. Voor verdere informatie verwijs ik naar hun website: klik hier.

Als je hier vragen over hebt kun je gerust contact met mij opnemen. Ik streef er altijd naar om tot een bevredigende oplossing te komen voor alle partijen.

Algemene voorwaarden

Hilde Elbers: Bridging life and art is ingeschreven bij de kamer van koophandel te Amsterdam onder nummer: 34389843

Artikel 1 Definities

1. Opdrachtnemer: Hilde Elbers: Bridging life and art.

2. Opdrachtgever: natuurlijke of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht heeft verstrekt tot het verrichten van diensten.

3. Partijen: opdrachtnemer en opdrachtgever.

4. Cliënt: de natuurlijke persoon die deelneemt aan een begeleidings-, coaching- of traject of workshop/training, waarvan hij/zij al dan niet zelf de opdrachtgever is.

5. Overeenkomst: iedere afspraak tussen opdrachtnemer en opdrachtgever tot het verlenen van diensten door opdrachtnemer aan opdrachtgever.

6. Diensten: Alle werkzaamheden waartoe opdracht is gegeven of die voortvloeien uit, dan wel direct verband houden met de opdracht, een en ander in de ruimste zin des woords.

Artikel 2 Toepasselijkheid

1. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door opdrachtnemer gesloten overeenkomsten, totstandkoming daarvan en op alle door opdrachtnemer uitgebrachte offertes en opdrachtbevestigingen.

2. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien en voor zover deze uitdrukkelijk schriftelijk tussen opdrachtnemer en opdrachtgever zijn overeengekomen.

3. Alle (rechts)personen die bij de uitvoering van de opdracht voor de cliënt zijn betrokken, en de cliënt, kunnen op deze algemene voorwaarden een beroep doen.

4. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op aanvullende opdrachten en vervolgopdrachten van de opdrachtgever.

5. Eventuele inkoop- of andere algemene voorwaarden van de opdrachtgever zijn niet van toepassing, tenzij deze door opdrachtnemer uitdrukkelijk schriftelijk zijn aanvaard.

6. Indien een of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing. Opdrachtgever en Opdrachtnemer treden als dan in overleg om een nieuwe bepaling ter vervanging van de nietige c.q. vernietigde bepaling overeen te komen, zoveel mogelijk in overeenstemming met het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling.

Artikel 3. Offertes

1. De door opdrachtnemer opgestelde en ter beschikking gestelde offertes zijn vrijblijvend van aard. De offerte is geldig gedurende 30 kalenderdagen, tenzij anders aangegeven. Opdrachtnemer is alleen dan aan de offerte gebonden indien de aanvaarding door de wederpartij schriftelijk binnen 30 kalenderdagen wordt bevestigd.

2. De prijzen in de genoemde offertes zijn uitgedrukt in euro’s en inclusief BTW, tenzij anders is aangegeven. Tenzij nadrukkelijk anders overeengekomen, komen alle heffingen of belastingen opgelegd of geheven ter zake van de diensten ten laste van de opdrachtgever.

3. Elke wijziging van omstandigheden die op de prijzen en tarieven van opdrachtnemer van invloed zijn, waaronder prijzen van derden, valutakoersen, verzekeringstarieven en overige heffingen of belastingen, kan opdrachtnemer doorberekenen aan de opdrachtgever.

4. Offertes zijn gebaseerd op de bij opdrachtnemer beschikbare informatie.

Artikel 4. Uitvoering van overeenkomsten

1. De gesloten overeenkomsten tussen opdrachtnemer en opdrachtgever leidt voor opdrachtnemer tot een inspanningsverplichting, niet tot een resultaatverplichting, waarbij opdrachtnemer gehouden is de overeengekomen verplichtingen na te komen naar de normen van zorgvuldigheid en vakmanschap voor zover dat naar de maatstaven van het moment van nakomen van opdrachtnemer verlangd kan worden.

2. Vermoedt opdrachtnemer tijdens het coaching traject zaken of ziektebeelden die niet onder het werkterrein of de deskundigheid van opdrachtnemer vallen, zal opdrachtnemer de cliënt, of in overleg met cliënt de opdrachtgever daarop attenderen en aangeven dat consult elders wenselijk is.

3. Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft Opdrachtnemer het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden. Dit zal altijd in overleg met de opdrachtgever geschieden.

4. Opdrachtnemer zal indien de situatie daarom vraagt, alleen met toestemming van de opdrachtgever informatie delen met derden; huisarts, specialist, andere therapeut ingeval van overdracht en/of doorverwijzing of anderen die al dan niet bij de zorgverlening betrokken zijn.

5. De opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan opdrachtnemer aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig verstrekt worden. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan opdrachtnemer zijn verstrekt, heeft opdrachtnemer het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de opdrachtgever in rekening te brengen.

6. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, als gevolg van de door de opdrachtgever en of client verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor opdrachtnemer kenbaar behoorde te zijn.

Artikel 5. Contractduur

Indien de tussen partijen gesloten overeenkomst betrekking heeft op het meer dan eenmaal leveren van dezelfde prestatie, wordt deze geacht te zijn aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen.

Artikel 6. Wijziging van de overeenkomst

1. Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen de overeenkomst tijdig en in overleg dienovereenkomstig schriftelijk aanpassen en ondertekenen.

2. Indien partijen overeenkomen dat de overeenkomst wordt gewijzigd of aangevuld, kan het tijdstip van voltooiing van de uitvoering daardoor worden beïnvloed. Opdrachtnemer zal de opdrachtgever zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte stellen.

3. Indien wijziging of aanvulling van de overeenkomst financiële en/of kwalitatieve consequenties heeft, zal opdrachtnemer de opdrachtgever hierover tevoren inlichten.

4. Indien een vast honorarium is overeengekomen zal opdrachtnemer daarbij aangeven in hoeverre de wijziging of aanvulling van de overeenkomst een overschrijding van dit honorarium tot gevolg heeft.

Artikel 7. Geheimhouding

1. Partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.

2. Informatie met betrekking tot de cliënt wordt ongeacht de wijze van vastlegging of overdracht, alleen aan derden verstrekt nadat de cliënt kennis genomen heeft van die informatie en schriftelijk toestemming heeft gegeven voor verstrekking van die informatie, behoudens de verplichting die de wet dan wel een daartoe bevoegd overheidsorgaan op hem legt tot openbaarmaking van bepaalde gegevens. Derhalve zal opdrachtnemer niet kunnen worden aangesproken indien zij onwettige zaken aan de opdrachtgever (de sponsor van de cliënt) of aan de wettelijke autoriteiten meldt.

3. Aan de opdracht zal door opdrachtnemer niet zonder toestemming van de client extern gerefereerd worden.

Artikel 8. Intellectuele eigendom

1. Voor zover auteurs, merk-, modellen, - handelsnaam, of andere rechten van intellectuele eigendom berusten op de door opdrachtnemer ter uitvoering van de overeenkomst geleverde diensten, is en blijft opdrachtnemer houder respectievelijk eigenaresse van deze rechten. De opdrachtgever mag de stoffelijke dragers van deze rechten uitsluitend gebruiken voor het doel waartoe deze aan de opdrachtgever verstrekt zijn, deze niet vermenigvuldigen en auteurs-, merk-, model-, handelsnaam, en andere aanduidingen niet wijzigen of verwijderen.

2. Opdrachtnemer behoudt het recht om de bij de uitvoering van de werkzaamheden opgedane kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.

Artikel 9 Recht op inzage

Opdrachtnemer heeft het recht op inzage in zijn/haar dossier en alle verdere rechten die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming daarop betrekking hebbende. De inzage wordt verleend via de laptop/computer op de praktijk. Dit dossier wordt conform de wettelijke bewaartermijn 15 jaar bewaard.

Artikel 10. Betaling en verzuim

1. Betaling dient, tenzij schriftelijk anders overeengekomen, te geschieden binnen 14 kalenderdagen na factuurdatum, op een door opdrachtnemer aan te geven wijze in de valuta waarin is gefactureerd. Betaling zal plaatsvinden zonder aftrek, compensatie of opschorting uit welke hoofde dan ook.

2. Indien de opdrachtgever de verschuldigde bedragen niet uiterlijk op de vervaldag heeft betaald, zal hij automatisch in gebreke zijn, zonder dat verdere ingebrekestelling vereist is. In geval van betalingsverzuim door de opdrachtgever is opdrachtnemer gerechtigd alle ten behoeve van de opdrachtgever te verrichten werkzaamheden met onmiddellijke ingang te staken of op te schorten, zonder dat zij daarvoor op enige wijze jegens de opdrachtgever schadeplichtig kan worden.

3. In geval van betalingsverzuim is de opdrachtgever voorts een vertragingsrente verschuldigd over de openstaande vorderingen gelijk aan de wettelijke rente.

4. In geval van liquidatie, faillissement of surseance van betaling van de opdrachtgever zullen de vorderingen van opdrachtnemer en de verplichtingen van de opdrachtgever jegens opdrachtnemer onmiddellijk opeisbaar zijn.

5. Door de opdrachtgever gedane betalingen strekken steeds ter afdoening in de eerste plaats van alle verschuldigde rente en kosten, in de tweede plaats van opeisbare facturen die het langst open staan, zelfs al vermeldt de opdrachtgever dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur.

6. Als van opdrachtnemer meer dan de gebruikelijke inspanning wordt verlangd ter uitvoering van de overeenkomst, kan opdrachtnemer voor aanvang van haar werkzaamheden betaling (of daarmee gelijk te stellen zekerheid) eisen.

Artikel 11. Incassokosten

1. In geval van verzuim van de opdrachtgever van de volledige betaling van de door opdrachtnemer aan opdrachtgever in rekening gebrachte bedragen, is opdrachtgever aan opdrachtnemer buitengerechtelijke kosten verschuldigd, waarbij het navolgende geldt:

a. Voor zover opdrachtgever niet handelde in de uitoefening van een beroep of bedrijf maakt opdrachtnemer aanspraak op een bedrag gelijk aan de wettelijk maximaal toegestane vergoeding ter zake buitengerechtelijk incassokosten, zoals is bepaald in en wordt berekend conform het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke Incassokosten, voor zover het openstaande bedrag – na het intreden van het verzuim – niet alsnog na aanmaning binnen 14 kalenderdagen gerekend vanaf de dag liggende na de dag van aanmaning door opdrachtnemer wordt voldaan.

b. Voor zover opdrachtgever handelde in de uitoefening van een beroep of bedrijf maakt opdrachtnemer aanspraak op vergoeding van de buitengerechtelijke (incasso)kosten, welke kosten in dat geval, in afwijking van artikel 6:96 lid 4 BW en in afwijking van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, reeds nu voor alsdan worden vastgesteld op een bedrag gelijk aan 15% van de totaal openstaande hoofdsom met een minimum van EUR 50,00 voor iedere gedeeltelijk of volledig onbetaald gelaten factuur.

Artikel 12. Aansprakelijkheid

1. De aansprakelijkheid van opdrachtnemer is beperkt tot de factuurwaarde van de opdracht, althans dat gedeelte van de opdracht waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.

2. In afwijking van wat in lid 1 van dit artikel is bepaald wordt bij een opdracht met een langere looptijd dan zes maanden, de aansprakelijkheid verder beperkt tot het over de laatste zes maanden verschuldigde factuurbedrag.

3. Opdrachtnemer kan niet aansprakelijk worden gesteld voor daden waarbij schade aan anderen of de cliënt zelf wordt aangericht.

Artikel 13. Annulering/ beëindiging van de overeenkomst

1. Beide partijen kunnen te allen tijde de overeenkomst schriftelijk opzeggen, tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Indien de duur van de opdracht een jaar of langer is, dienen partijen een opzegtermijn van tenminste 3 maanden in acht te nemen. In geval dat restitutie van vooruitbetaalde bedragen niet mogelijk is, is dit schriftelijk overeengekomen.

2. Opdrachtnemer heeft het recht om zonder opgave van reden het coaching traject of de workshop/training te annuleren of deelname van een opdrachtgever te weigeren dan wel de door de opdrachtgever aangewezen cliënt te weigeren, in welke gevallen de opdrachtgever recht heeft op terugbetaling van het volledige door deze aan opdrachtnemer betaalde bedrag met aftrek van de tot de beëindiging wel geleverde prestaties.

3. Indien de cliënt niet in een goede mentale en fysieke gezondheid verkeert en heeft verzuimd dit voor aanvang van de overeenkomst aan opdrachtnemer te melden, heeft opdrachtnemer recht de overeenkomst op te zeggen zonder recht op terugbetaling van reeds betaalde geldbedragen. Indien een totaalbedrag aan de hand van een totaal aantal coaching sessies is overeengekomen is opdrachtgever verplicht 50% van het resterende bedrag aan opdrachtnemer te betalen.

4. Ingeval de opdrachtgever dan wel de door de opdrachtgever aangewezen cliënt na aanvang van de cursus, training, begeleidings-of coachtraject de deelname tussentijds beëindigt of daaraan anderszins niet deelneemt, heeft de opdrachtgever geen recht op enige terugbetaling, tenzij de bijzondere omstandigheden van het geval, naar het oordeel van opdrachtnemer, anders rechtvaardigen.

5. Indien één der partijen wezenlijk tekort schiet in de nakoming van de verplichtingen als overeengekomen in de overeenkomst tussen opdrachtnemer en opdrachtgever, en nadat hierop uitdrukkelijk door de andere partij gewezen is, deze verplichting niet binnen een redelijke termijn alsnog nakomt, is de andere partij bevoegd de overeenkomst te beëindigen zonder dat de beëindigende partij de tekort komende partij enige vergoeding verschuldigd is. De tot de beëindiging wel geleverde prestaties worden op de overeengekomen wijze betaald.

6. De opdrachtgever heeft het recht per aangetekend verzonden brief deelname aan het coaching traject of de workshop/training te annuleren. Annulering geeft opdrachtnemer het recht de overeenkomst op te zeggen. Restitutie van betalingen is uitgesloten, mits anders overeengekomen tussen partijen.

7. Annulering door de opdrachtgever van de opdracht kan tot 8 weken voor aanvang van het coaching traject of de workshop/training, kosteloos geschieden. Bij annulering binnen 8 weken tot 4 weken voor aanvang van het coaching traject of de workshop/training is opdrachtnemer gerechtigd om 50% van het verschuldigde bedrag in rekening te brengen en bij annulering binnen 4 weken het volledige bedrag.

Ingeval de opdrachtgever dan wel de door de opdrachtgever aangewezen cliënt na aanvang van het coaching traject of de workshop/training de deelname tussentijds beëindigt of daaraan anderszins niet deelneemt, heeft de opdrachtgever geen recht op enige terugbetaling.

8. Indien tussen partijen een minimaal aantal af te nemen sessies is overeengekomen dient het gehele overeengekomen bedrag aan opdrachtnemer te worden betaald, mits tussen partijen anders is overeengekomen.

9. Een particulier/individueel begeleiding- of coaching gesprek kan tot 48 uur voor aanvang van de afspraak kosteloos worden afgezegd c.q. verplaatst. Bij afzegging c.q. verplaatsing binnen 48 uur, is opdrachtnemer gerechtigd om het volledige tarief dat is afgesproken voor de afspraak in rekening te brengen. Verzuimde afspraken worden volledig in rekening gebracht.

Artikel 14. Persoonsgegevens

Door het aangaan van een overeenkomst met Opdrachtnemer wordt aan

Opdrachtnemer toestemming verleend voor automatische verwerking van de uit de overeenkomst verkregen persoonsgegevens. Deze persoonsgegevens zal opdrachtnemer uitsluitend gebruiken voor haar eigen activiteiten overeenkomstig de Privacy Voorwaarden op de website www.Hildeelbers.nl

Artikel 15. Waarnemingsregeling In geval van langdurige afwezigheid/ziekte of overlijden van Tamara Grandia van T-Therapy&Coaching is er een waarnemingsregeling getroffen met Jerome Stoel van Jerome Stoel Trauma Therapie & Mindfulness te Ermelo en met Marijn Schrieken te Amsterdam. Op deze manier blijft het dossier van cliënt toegankelijk. In overleg kan de behandeling worden voortgezet door de waarnemer of een andere therapeut worden gezocht. Zie hier ook de waarnemingsregeling die ik met Jerome stoel en Marijn Schrieken getroffen heb.

Artikel 17. Wijziging voorwaarden

Deze voorwaarden kunnen door enkele mededelingen zijdens opdrachtnemer aan opdrachtgever worden gewijzigd. Bij gebreke van protest binnen 30 werkdagen na mededeling gelden de gewijzigde voorwaarden vanaf de dag der mededeling op alle nieuwe overeenkomsten alsook op alle nog lopende overeenkomsten voor zover deze worden uitgevoerd na de dag der mededeling.

May I remember who I am
As the earth moves beneath my feet,
and new mountains emerge from the depths of the sea.
All that was hidden must now be revealed
with nothing left to cling to
and no one to blame.
I am at last alone with myself.
immersed in the ocean within
while it all rises up to meet me.
And so I learn to breath
into the turbulent waters of my emotions
to find the inner anchor that holds still
as the winds for change and uncertainty
Blow through my mind my bones and my world.
nowhere left to run
Right here, right now.
open ready
It is time to return to wholeness
To remember who I am.