menu close
Theatermaker

The beauty of falling apart

Het is bijna zo ver. 30 april sta ik in Bellevue, prachtig theater in Amsterdam. Samen met Heather Ware ben ik meer dan een jaar geleden op zoektocht gegaan naar hoe we ons veilig konden voelen in onszelf.

Ons traject heeft me naar vele wegen binnen mezelf geleid. Een van de mooiste dingen die ik ben tegengekomen is het kunnen en durven loslaten. Van huis uit ben ik een beetje een controle beest. Wil graag alles op orde hebben zodat niet alles zomaar “uiteen valt”.

Doordat we samen een stuk gingen maken kon dat niet, ik stond niet meer alleen achter het stuur. Er zijn 2 kapiteins op dit schip aanwezig. En dus moest ik loslaten en vertrouwen, een proces samen is alleen een proces samen als je de ander ook de tijd geeft, zelf even terughoudt. En dan ook weer zegt wanneer jij iets nodig hebt.

Een hele dans op zich! Niet alleen nuttig op de werkvloer maar ook privé. Ons stuk is vaak opgebouwd en weer uiteengevallen. Wat begon als 2 aparte autonome solo’s is nu een avondvullend stuk waarin ze naast elkaar bestaan en samen een groter geheel vormen.

Zin om in Bellevue te staan, in home town Amsterdam. Daarna volgt Tilburg nog op 2 mei. En het volgende wat ik ga ondernemen is een stuk maken voor de vooropleiding dans in Venlo…

Eens kijken wat daar allemaal uit een kan vallen!