menu close

Word wie je bent: ontdek de karakterstructuren

In deze workshop of lessen onderzoeken we speels karakterstructuren, en verschillende "maskers" die we dragen. Zodat je jezelf beter leert kennen en terugkomt bij diegene die je werkelijk bent.

Door deze workshop of lessen krijg je:

  • Meer bewustzijn en keuze over je acties en zelfpresentatie
  • Toegang tot je persoonlijke kracht en verborgen kwaliteiten
  • Meer grip en handvatten om effectief met jezelf en anderen om te gaan

Als we opgroeien hebben we als kind diverse behoeftes. Soms worden we hierin (onbewust of bewust) niet goed genoeg gezien of gehoord. Als kind leer je snel welk gedrag gewenst is en welk gedrag minder. Je past je aan omdat je afhankelijk bent van de buitenwereld. 

Bv: het kind lacht ook als het zich niet vrolijk voelt, om de goede sfeer te behouden. Of het wordt heel stil omdat boos zijn niet gewenst is. Als volwassenen dragen we hier nog vaak sporen van. Alsof we een masker of kostuum dragen wat vroeger diende maar nu onze volledige expressie in de weg staat.

In de workshop gaan we deze "maskers" en ingesleten patronen onderzoeken en er mee spelen. We maken ze humoristisch, kijken hoe deze structuren met elkaar in interactie zijn. We geven ze een theater of maken ze zichtbaar op tekeningen. Zodat je meer keus en vrijheid krijgt in je leven.

In de video zie je dansers in opleiding. Geen enkele ervaring met bewegen of tekenen is nodig, er worden andere technieken en middelen ingezet na gelang de doelgroep.

Video not found