menu close

Vloerwerk

Een virtuoze en fysieke les waarin acrobatische elementen voorkomen. Waarin je je vloerwerktechniek verbetert, uithoudingsvermogen en kracht opbouwt en je performanceskills verbreedt.

We starten elke les met gestructureerde improvisatieopdrachten om verscheidene vloerwerktechnieken te exploreren. Zodat je kan onderzoeken hoe jouw eigen lijf zich relateert aan de vloer. De geïmproviseerde opdrachten dienen om een belichaamd begrip te krijgen van principes die later in de les in vaste oefeningen en combinaties terugkomen. De opdrachten zijn ontworpen om diverse, dynamische en natuurlijke manieren te vinden om in en uit de vloer te bewegen. We onderzoeken hoe het gewicht en energie los te laten en daarmee organisch, explosief en snel te kunnen bewegen. Elke combinatie en oefening draagt principes van onze eerdere exploraties. De focus ligt op effectief spier- en energiegebruik zodat je onnodige spanningen kunt loslaten.

Met de extra ruimte die vrij komt kun je focussen op performance technieken: bewustzijn van ruimte, ritme, divers inlevingsvermogen en anderen terwijl je danst. Je neemt je 'hele zelf' mee in elke beweging zodat je niet zomaar pasjes kopieert, maar gaat vinden wat de dans voor jou betekent en dat tot uiting brengt.

Video not found