menu close

Creëer een positief zelf en lichaamsbeeld

In deze sessies onderzoeken we ons zelfbeeld. Hoe het ontstaat en wat de componenten zijn die ons zelfbeeld maken. We kijken naar hoe we onszelf en ons lijf kunnen accepteren en waarderen. 

We onderzoeken en kijken naar interne en externe factoren, percepties, oordelen, ideeën ideologieën, gedachtes en gevoelens die we hebben over onszelf ons lijf en het "perfecte" lijf. Daarna onderzoeken we de felt sense (lichaam sensaties) in het lichaam. En onderscheiden externe en interne lichaamsperceptie. 

Body image voor podiumkunstenaars
Deze sessies hebben een specifieke focus op het omgaan met en balanceren van vak gerelateerde factoren zoals:

  • te veel trainen
  • pre occupatie met voedsel
  • vergelijken en checken
  • zelfkritiek

Body image voor mensen met een eetstoornis
In deze sessies of workshops ligt de focus op het in balans brengen van het autonome zenuwstelsel om zo stress en angst te reduceren. Ze zijn ontworpen op dmv verschillende oefeningen en technieken meer veiligheid, rust en vrede in en over het lichaam te ervaren. Het stelt cliënten beter in staat hernieuwde waardering voor de functionaliteit van hun lichaam te krijgen, ze kunnen beter naar interne que’s luisteren wat er voor kan zorgen dat men beter voor het lichaam kan zorgen. Deze sessies promoten plezier, levendigheid en veiligheid op mentaal emotioneel en fysiek gebied.

Voor wie is de workshop allemaal geschikt?
Middelbare scholen, kunstvakopleidingen, sporters, zorg instellingen, mensen met een laag zelfbeeld of eetstoornissen, Iedereen die een beter gevoel over zichzelf wilt verwerven. Creatief zijn is niet nodig, op de film dansers in opleiding. De workshop of lessen worden na gelang doelgroep aangepast.

Video not found